Om föreningen

Det här är
Skaraborgs-Slöjdarna

Skaraborgs-Slöjdarna är en ideell förening av slöjdare som alla värnar om kvalitet, tradition och förnyelse av hantverket. Föreningen bildades 1975 och har ett 80-tal medlemmar.

Vi arrangerar varje år en Påskmarknad och en Julmarknad samt har en samlingsutställning i Slöjdens Hus, Skövde, en gång per år.
Se flik Aktuellt och Agenda.

Medlemsskap som aktiv slöjdare i föreningen fås genom att visa upp sitt hantverk för en bedömningskommitté samt ansöka om medlemskap via länken på vår Kontaktsida. Kriterierna för att bli medlem är:

  • att du är bosatt inom gränserna för gamla Skaraborgs län
  • att du slöjdar i företrädevis naturmaterialt
  • att ditt hantverk är tillverkat utifrån egen formgivning och ej kopierat från andra eller utfört via andras beskrivningar (undantaget repliker av museiföremål)

Bedömning sker vid våra medlemsmöten två gånger per år, oftast i februari och september. Blir din slöjd godkänd så är du välkommen att delta i vår Påskmarknad och Julmarknad.

Vill du enbart bli stödmedlem så gäller självklart inte ovanstående regler. Då ansöker du bara om medlemskap via länken på vår Kontaktsida.

E-post: skaraborgsslojdarna@gmail.com

Skaraborgs-Slöjdarna är en del av riksförbundet Hemslöjden https://hemslojden.org/ samt lokalföreningen Förbundet Hemslöjden Skaraborg https://hemslojden.org/forening/hemslojden-skaraborg/