Styrelsearkiv

Årsmötet mars 2019.

Hjärtat stod i fokus när Skaraborgs-Slöjdarna höll årsmöte i Slöjdens Hus, Skövde, söndag den 17 mars och gästades av ambulanssköterska Lars Karlsson. De 25 medlemmar som slutit upp fick en grundlig genomgång av hur en hjärtstartare fungerar samt vikten av HLR vid ett akut hjärtstopp. Karlssons föredrag rönte stort intresse och väckte många frågor samt gav tillfälle för alla att få prova på hjärtmassage på docka samt ingående studera hjärtstartaren. En livräddande apparat som numera finns i de flesta offentliga lokaler men som få – dessbättre – får tillfälle att studera eller använda.
Årsmötesförhandlingarna som inledde mötet klarades av på en knapp timma, där några förtroendeuppdrag bytte “ägare”. Sekreterarposten förblev dessvärre vakant, medan en ny webredaktör (Derek Eder), revisorsersättare (Kent-Ove Särehag), sammankallande i bedömningskommitten för textil (Siv Karlsson) samt valberedare (ViviAnne Andersson) utsågs. Även utställningskommitten utökades med två nya medlemmar (Kent-Ove Särehag och Anja Guldhammer).
Efter en trevlig lunchrast med smörgåstårta, kaffe och kaka avslutades årsmötet med avtackningar av sekreterare ViviAnne Andersson, webredaktörerna Solweig och Gert Johansson samt valberedare Terttu Pettersson.

Styrelsen har ordet. Dec. 2018.
Hej Skaraborgs-Slöjdare!
Slöjdåret 2018 går mot sitt slut och för oss som förening har det varit ett fint år med tre välbesökta utställningar,  i Odensåker, Slöjdens hus samt Axevalla, två trivsamma medlemsmöten samt ett trevligt årsmöte på Golfrestaurangen i Skövde.
Nu ser vi fram emot 2019 med nya friska tag. Att notera i almanackan är vårens medlemsmöte den 10 februari, följt av årsmöte den 17 mars. Den 6-7 april har vi vår traditionella Påskmarknad i Odensåker. Kallelser och inbjudan till dessa skickas ut längre fram. 
Inför det nya verksamhetsåret måste även var och en ta sig en ordentlig funderare över om man kan åta sig något av följande uppdrag som blir vakanta under 2019:
Sekreterare i styrelsen, alternativt endast en protokollförare.
En eller två webredaktörer med ansvar för hemsidan samt sociala medier.
Förstärkning med minst två personer i utställningskommitten, där uppdraget handlar om att ställa iordning (möblera och bära bord, stolar, skärmar mm) våra utställningslokaler, två ggr om året, före och efter våra marknader.
En smideskunnig medlem till bedömningskommitten.
Tänk på att det är roligt att jobba i föreningen, det skapar en fin gemenskap i gänget och ger nya vänner samt att alla måste dra sitt strå till stacken om vi ska kunna fortsätta att förbli den fina anrika föreningen Skaraborgs-Slöjdarna.
Slutligen vill vi gärna få in fler bilder av er slöjd, till vår hemsida. Mailas till solweig.johansson.skara@gmail.com
Du som ännu inte varit med på hemsidan som “Månadens slöjdare” vill vi även nå och vi hoppas att du hör av dig till skaraborgsslojdarna@gmail.com så vi får lyfta fram just Dig och din slöjd med ett litet reportage.
Glöm heller inte att det är hög tid att anmäla sig till Skaraborgs Hemslöjdsförenings resa till Fårfesten i Kil, den 2 mars. Anmälan görs till Slöjdens hus slojdenshus@telia.com
Med detta önskar vi er alla en riktigt
GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Styrelsen Skaraborgs-Slöjdarna
gm ordf. Marie Standar