Aktuellt

Birgitta Björling Ottosson har gjort en ny skål med inspiration från ett foto från Nordiska museets samlingar!

Fru ordförande har ordet

Sommar, sol, semester. Tre små betydelsefulla ord för oss här uppe i den “kalla nord”. Grönska, blå himmel, hav och sjöar, varma vindar och en oändlig ledighet för att koppla av, vila ut, göra vad-man-vill på vilken-tid-som-helst.

Det är självklart inte alla förunnat att kunna njuta fullt ut av denna ljuva tid, denna sinnesbild av svensk sommar. Många väljer att jobba hela sommaren. Många tvingas att jobba hela sommaren. Många har inte någon valmöjlighet alls på grund av sjukdom eller andra levnadsbetingelser.

Men hur ni än kommer att tillbringa er sommar så önskar jag er sådan med mycket slöjd och mycket handarbete i alla dess former. För vad ni än sysslar med så är det en lisa för själen. Och om ni ännu inte kommit igång med någon slöjd så lova åtminstone att ni åker på en slöjdmässa någonstans i vårt land och låter er inspireras av all det genuina, handgjorda kvalitetshantverk som där finns. Insup miljön och lek med tanken att nästa gång, nästa år, någongång är det du själv som står där bakom bordet och låter besökarna ta del av just ditt fantastiska hantverk!

Vi i Skaraborgs-Slöjdarna tillönskar er alla en riktigt härligt slöjdsommar!

Marie Standar

PS. Vill du också bli medlem i föreningen? Hör av dig på mailen skaraborgsslojdarna@gmail.com eller ring 070-23 43 731.

Falköping Konstrundan Påsk 2019

På Åsle Tå fanns flera Skaraborgsslöjdare representerade med sina alster:  Assar Larsson, Berit Larsson, Solweig Johansson, Hilkka Lundqvist, Anita Röding, Derek Eder och Pia Westin.

 

 

 

Påskutställningen 2019 Logården Odensåker.

Utställarna fick träffa många besökare på detta härliga ställe! (Foto: Leif-Åke Sandberg)

Styrelsen har ordet:
Söndag den 17 mars håller vi vårt årsmöte i föreningen, på Slöjdens Hus i Helensparken, Skövde. Samma tid dvs. kl. 10,00 men en ny plats.
(Sista anmälningsdatum är den 28 februari om du vill ha förtäring.)  Självklart är du hjärtligt välkommen till årsmötet även om du inte vill äta. Då behövs ingen föranmälan. Då är det “bar å åk”, som en känd utförsåkare en gång uttryckte det.
I år väljer vi att “pappersbanta” i föreningen så årsmöteshandlingarna kan beställas via mail, så skriver vi ut och tar med åt den som behöver.
Inför årsmötesförhandlingarna behöver vi även en medlem att nominera till sekreterarposten.
Kanske är det just DU?
Varmt välkommen att höra av dig i så fall. För det är ROLIGT att jobba aktivt i Skaraborgs-Slöjdarna!
Vad gäller vår kommande Påskmarknad, den 6-7 april, så är det glädjande nog, eller kanske tyvärr, redan fullbokat i Logården, Odensåker. Vi jobbar dock på att hitta ev reservplatser utomhus i tält etc. men kan inget lova nuläget.

Välkommen till en trevlig årsmötessöndag!”

 

Årskrönika 2018. Ett fritt urval av bilder och händelser. Foto: Leif-Åke Sandberg, Marie Standar, Solweig Johansson.

På  välbesökta medlemsmöten i februari och september bedömdes flera nya hantverk. Bilder på detta finns under produktgalleri, Senast bedömda hantverk

Inför påskutställningen i Odensåker fick vi besök av Mariestadstidningen med ett stort reportage som följd.

Påskutställningen Logården Odensåker. Kul med många nya utställare blandat med några som varit med ett tag.
        

Årsmötet på Golfrestaurangen, Skövde:
Efter årsmötesförhandlingarna och god mat presenterade hemslöjdskonsulent Joakim Lilja sig och berättade om sitt arbete och hur han kan hjälpa oss slöjdare.

Julmarknad på Axevalla Folkhögskola
Återigen en välbesökt julförsäljning i vackert väder. Glöggen och pepparkakorna var lika uppskattade som vanligt. Besökarna kunde hitta nya såväl som kända Skaraborgs-Slöjdare. Barnen uppskattade att de fick rita på “tapeten” vid barnbordet och mamma och pappa kunde handla i lugn och ro.
Välkomna tillbaka 2019!

https://www.linuxmint.com/start/tessa/

 

Årsmötet 2018
Årsmötet höll på Golfrestaurangen i Skövde den 22 april.
Det var ett välbesökt möte med en hel del nya och många välkända ansikten. Styrelsen är oförändrad sen förra året, valberedningen likaså. Två nya revisorer valdes eftersom de tidigare avböjt omval. Efter årsmötesförhandlingarna och en mycket god lunch fick vi en intressant information av den nya hemslöjdskonsulenten Joakim Liljas verksamhet. När det gäller rådgivning står han till medlemmarnas förfogande utan kostnad.

 Joakim Lilja i informationstagen.

Se under “Agenda” för våra övriga aktiviteter.

 Se nyligen bedömt hantverk: Bedömda hantverk

Andra aktuella aktiviteter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *