Aktuellt

Julmarknad på Axevalla Folkhögskola

Välkommen till Skaraborgs-Slöjdarnas traditionella Julmarknad på Axevalla folkhögskola under allhelgonhelgen den 3-4 november.

Som vanligt har vi ett brett sortiment av kvaitetsslöjd inom textil, trä, keramik och silver, smakfullt presenterat av ett 30-tal av föreningens skickliga hantverkare.

Och självklart är allt till salu!

Det kostar absolut ingenting att besöka oss och vi hälsar dig välkommen med glögg och pepparkakor i vår julpyntade entré. I direkt anslutning till utställningslokalen finns caféserveringen där folkhögskolans elever erbjuder hembakta delikatesser.

Julmarknaden är öppen lördag och söndag kl 10.00-16.00. Så ta dig till Axvall och upplev en julmysig helg med slöjd, hantverksglädje, dragspelsmusik och kanske lite sång samt en annan spontandans bland borden.

 

Årsmötet 2018
Årsmötet höll på Golfrestaurangen i Skövde den 22 april.
Det var ett välbesökt möte med en hel del nya och många välkända ansikten. Styrelsen är oförändrad sen förra året, valberedningen likaså. Två nya revisorer valdes eftersom de tidigare avböjt omval. Efter årsmötesförhandlingarna och en mycket god lunch fick vi en intressant information av den nya hemslöjdskonsulenten Joakim Liljas verksamhet. När det gäller rådgivning står han till medlemmarnas förfogande utan kostnad.

 Joakim Lilja i informationstagen.

 

Medlemmar från Skaraborgs-Slöjdarna finns på bl.a. följande platser, 2018

Många medlemmar kommer att delta på Skara Gilles höstmarknad i Fornbyn, Skara den
8 september.
Medlemmar finns bl.a. på Falkängens Hantverksby, Spikens Brygga , Turbinhusön under våren/sommaren/hösten, Slöjdmässan i Hjo, Bondens och Skogens Dagar Backamo, Skördefest i Hajstorp och Hjelmsäter, Konst- och hantverksutställning i Logården Odensåker, Konstnatten Kungslena m.fl. platser, samt på Skaraborgs-Slöjdarnas egen Julmarknad på Axevalla Folkhögskola. Före jul blir det en hel del julmarknader.

Fler marknader/mässor kommer senare!

Se under ”Agenda” för våra övriga aktiviteter.

 Se nyligen bedömt hantverk: Bedömda 2016-2017

Andra aktuella aktiviteter:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *